Nieuws
20 maart 2007 - Ron Smeets

Samsung wil Chatbox functie in SMS

Samsung heeft aangekondigd dat men de SMS functie in toestellen wil gaan verbeteren. Gewaagd besluit als je het mij vraagt want het fenomeen SMS is de afgelopen jaren juist zo groot geworden vanwege de eenvoud in gebruik en functie.

Het idee van Samsung klinkt niet verkeerd, noch kansloos. De Koreanen hebben bedacht om de populariteit van IM diensten als MSN te gebruiken in de ontwikkeling van een nieuwe generatie SMS services.

Samsung heeft inmiddels al patent aangevraagd op een oplossing die telefoonnummers van inkomende SMS berichten koppelt aan de contact info van de afzender in het toestel van de ontvanger. Hierdoor kan een MSN-achtige weergave worden getioond van de berichten die tussen die afzender en de ontvanger verstuurd zijn. Hebben de ontvanger en afzender een foto van elkaar in het adresboek opgeslagen, dan verschijnt ook die bij elk in- en uitgaand bericht.

Volgens de Koreaanse toestelmaker zal deze functie op zeer korte termijn al in de eerste Samsung modellen ingebouwd worden. Omdat de zogenaamde IM emulatie helemaal in het toestel geregeld wordt zullen er voor het ontvangen en versturen van de SMSjes geen extra kosten gemaakt hoeven te worden. Bij de huidige beschikbare IM en SMS Chat applicaties voor mobiele toestellen is dat vaak juist wel het geval.Gerelateerde links:
Belgische MVNO dixiTel met mobiele chat
Bluetooth chat- en berichtenservice
Pocket versie van MSN voor mobieltjes
MSN-hype bedreigt mobiele telefoon
IM dienst voor PC en GSM op komst
MSN Messenger en Hotmail voor klanten van '3 Mobile'
Mobiele IM service van Swisscom
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.