Entertainment
16 april 2007 - Mark

Samsung wil alleen dure goedkope toestellen verkopen

Deze uitspraak van de CEO van Samsung klinkt niet alleen tegenstrijdig maar is dat ook.

In een interview, vlak bij het nest van Nokia, voor de Finse krant Helsingin Sanomat zei Yun Jong-yong dat Samsung de eer voor het maken en verkopen van de echt goedkope toestellen helemaal aan Nokia zal laten.

"Nokia is very strong as a maker of cheap phones. We cannot compete against it in those (models). That's why we are very choosy," aldus Yun.

Tot zover kan ik het nog volgen, maar Yun gaat verder met te zeggen dat Samsung het zich echter niet kan veroorloven de 'ontwikkelingslanden' waar de komende jaren 60 tot 70 procent van alle nieuwe toestellen verkocht zullen gaan worden, helemaal links te laten liggen.

Dus toch goedkope toestellen van Samsung? Ja, maar dan wel alleen de duurdere modellen, of zoals Yun zegt: "We aim in these countries for high low-end products". Juist, high-low-end toestellen dus. Begrijpen jullie het nog?

Waar Yun vermoedelijk op doelt zijn de toestellen tussen de 75 en 150 dollar. Net geen 'cheapo' modellen meer en te 'cheap' voor de mid-range markt. Meer kan ik er ook niet bij bedenken.Gerelateerde links:
Sagem maakt goedkope toestellen voor Sony Ericsson
Motorola gaat mobieltjes maken voor minder dan 4 Euro
Samsungs 'goedkope toestellen' nog te duur
Toestellen voor minder dan 15 Euro in 2008
Nokia stopt verkoop goedkope toestellen in Rusland
GSM 's voor minder dan €20 in 2007
Over de auteur: Mark