Nieuws
11 januari 2011 - Ron Smeets

Samsung wil 60 miljoen smartphones verkopen in 2011

Vorige week, tijdens de CES, sprak JK Shin, president van Samsung Mobile, al de ambitie uit dat de Koreaanse fabrikant binnen drie jaar Nokia wil aflossen als wereldmarktleider.

Om die ambitie extra kracht bij te zetten heeft Shin nu ook nog eens de doelstelling uitgesproken dat Samsung in 2011 van plan is om 60 miljoen smartphones te gaan verkopen. Als dat lukt dan zou dat bijna een verdriedubbeling betekenen ten opzichte van 2010. In dat jaar verkocht Samsung namelijk al meer 20 miljoen smartphones.

“Last year was a meaningful one for Samsung’s smartphone business. By selling more than 20 million smartphones, we’ve successfully built a foundation on which to grow. And by selling 60 million smartphones this year, we will solidify our status as a top-tier industry player”, aldus Shin.

Op dit moment is Samsung nog de nummer vier van de wereld als het gaat om smartphone verkopen. Nokia is nog steeds de onbetwiste nummer 1, met ca 100 miljoen verkochte smartphones in 2010, gevolgd door RIM met ca 75 miljoen verkochte BlackBerrys en Apple met ca 45 miljoen iPhones (3, 3GS en 4) .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.