Geruchten
03 april 2013 - Ron Smeets

Samsung wil 500 miljoen toestellen verkopen in 2013

Samsung is al geruime tijd de onbetwiste marktleider als het gaat om aantallen mobiele toestellen die de fabrikant jaarlijks verkoopt. In 2012 waren dat er, volgens diverse analisten, tussen de 385 en 420 miljioen. Dit jaar wil de Koreaanse fabrikant de magische grens van 500 miljoen doorbreken. Als dat lukt dan betekent dat dus een stijging van minimaal 20%.

Deze berichten zijn overigens niet afkomstig van Samsung zelf maar van bronnen die kennis hebben van de toelevering van onderdelen voor Samsung toestellen. 

In eerdere berichten werd het aantal van 500 miljoen toestellen voor 2013 ook al genoemd. De Korea Times meldde dit eind december al. Toen werd ook gezegd dat Samsung dit jaar 390 miljoen smartphones wil verkopen. Ook die berichten waren afkomstig van een toeleverancier van Samsung en niet de fabrikant zelf.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.