Nieuws
14 februari 2013 - Nichal Joosse

Samsung wil 100 miljoen Galaxy S IV’s gaan maken

De volgende smartphone van Samsung, de Galaxy S IV, belooft de meest succesvolle smartphone ooit te worden. Volgens een nieuw onderzoek zou de telefoon ook consequenties kunnen gaan hebben voor Apple. Samsung meldde aan diverse cliënten dat het bedrijf van plan is om zeker 100 miljoen toestellen te gaan produceren. Leveranciers van onderdelen voor smartphones zullen extra productiecapaciteit voor Samsung moeten reserveren, en dat gaat ten koste van de productie voor andere fabrikanten.

Het nieuws valt sowieso op een verkeerd moment voor Apple. Ze ondervinden al productieproblemen met de nieuwe generatie iPhone. In een eerder bericht van Misek stond al vermeld dat er problemen zullen ontstaan met het bouwen van het grotere scherm voor de iPhone 6, die hierdoor waarschijnlijk pas gelanceerd zal worden in 2014. 

Of het gerucht nu wel of niet waar is: Apple is nog steeds van plan om dit jaar twee smartphones uit te gaan brengen. Het zou gaan om een verbeterde iPhone 5S en een goedkopere iPhone met een volledig nieuw design. 

Over de auteur: Nichal Joosse