Geruchten
14 maart 2012 - Ron Smeets

Samsung: "Wij gaan displays voor een kleinere iPad leveren"

Als een (anonieme) medewerker van Samsung iets roept waarin hij terloops een Apple nieuwtje bekend maakt dan moet je de korrels zout alvast klaarleggen. Zo is het ook met dit gerucht uit Korea (daar waar Samsung 'huist').

Een Samsung medewerker heeft tegeonver de Korea Times verklaard dat Apple dit jaar voor bijna 11 miljard dollar aan onderdelen voor haar producten bij de Koreaanse fabrikant zal bestellen. Daarbij zouden ook een groot aantal 7.85 inch displays zitten die Apple eind dit jaar (2012) nodig heeft voor een kleinere uitvoering van de iPad.

Geruchten over een 'iPad Mini' worden al sinds de komst van de allereerste iPad, in 2010, verspreid, al dan niet vergezeld van fake afbeeldingen. Wijlen Steve Jobs heeft echter altijd volgehouden dat een kleinere iPad geen bestaansrecht heeft, evenals een grotere iPhone. Job's wil was wet binnen Apple en dat heeft de fabrikant bepaald geen windeieren gelegd. Nu hij er niet meer is worden de geruchten over grotere iPhones en kleinere iPads steeds hardnekkiger. Alleen bij Apple weten ze er meer van maar Cupertino houdt de kaken stevig op elkaar, zoals gewoonlijk.

De uitspraken van de Samsung medewerker: "The contract is expected to rise to $11 billion by the end of this year as Apple is planning to release a smaller iPad, probably with a 7.85-inch screen, and to sell more of its MacBook Air PCs using Samsung’s faster solid state drive (SSD) storage."

De tijd zal moeten leren of de geruchten over een kleinere iPad kloppen. Vooralsnog denk ik toch vooral dat de anonieme Samsung medewerker al dan niet in opdracht van zijn baas gehandeld heeft in een poging Samsung's aandelenprijs op te drijven teneinde de hoge juridische kosten te dekken of de Koreaanse advocaten meer munitie te geven voor de vele rechtzaken tussen Apple en Samsung over tablet's, smartphones, het kopiëren van elkaars design en producten. Als Apple zich namelijk ook op de kleinere tablet markt zou gaan begeven dan kan dit voor Samsung een (extra) argument zijn om aan te tonen dat sommige rechtzaken toch echt in de categorie 'de pot verwijt de ketel' horen. We zullen het wel zien.

Bron: Korea Times

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.