Toestellen
23 februari 2013 - Martijn Derks

Samsung Wi-Fi-variant Galaxy Camera

Samsung komt met een goedkopere versie van de Galaxy Camera. De camera draait op Android Jelly Bean (4.1) en heeft zoals de kop van dit artikel al doet vermelden geen 3G maar enkel Wifi.

Persoonlijk vraag ik me af waarom je 50 euro meer neer zou leggen en de 3g variant in huis halen. Maar goed niet iedereen zit te wachten op weer een simkaart erbij. En met de meeste smartphones kun je de 3g of LTE (4g) verbinding delen met elk Wifi apparaat dus ook met deze nieuwe Galaxy Camera.

De bediening van de GALAXY Camera (Wi-Fi) is verrassend herkenbaar, want de SMART camera draait op hetzelfde besturingssysteem als veel smartphones van tegenwoordig. Handig, want iedereen die al een Android-smartphone heeft, herkent direct de bediening van de camera. Fotograferen is ook makkelijk, want met je vingertoppen beland je via het grote 4,8 inch HD- touchscreen snel bij de geavanceerde Smart Pro Mode. Daar kun je kiezen uit maar liefst 19 verschillende Smart Modes, zoals ‘Light Trace’ en ‘Action Freeze’ om altijd het juiste shot vast te leggen. Het maken van groepsfoto’s is ook heel eenvoudig, want met Voice Control hoef je enkel ‘Zoom in’ of ‘Shoot’ te roepen en er wordt een perfecte groepsfoto afgedrukt. Inclusief jijzelf. De groothoeklens (23 mm) met 21x optische zoom legt elke situatie haarscherp vast.

Vervolgens kun je de foto’s direct op de camera finetunen. Navigeer naar het Photo Wizard-menu en je hebt keuze uit 35 krachtige fotobewerkingstoepassingen. En alle geschoten filmpjes bewerk je gemakkelijk met Movie Wizard. Het resultaat? Nog mooiere en creatievere foto’s dan het origineel.

De GALAXY Camera vergroot de esthetische waarde van je foto’s en dat vraagt natuurlijk om een breed publiek. Via de Wi-Fi-aansluiting is het mogelijk om iedereen direct te laten meegenieten van je professionele foto’s. Het sharen op sociale netwerken als Facebook is een prima optie, maar je kunt foto’s ook direct vanaf de camera e-mailen of sturen naar je andere Samsung devices zoals de GALAXY S III, GALAXY Note II of Samsung Smart TV. Bovendien worden je nieuwe foto’s met Auto Cloud Backup altijd veilig in de cloud bewaard als je een Wi-Fi-netwerk gevonden hebt. Het zou natuurlijk zonde zijn als die professionele foto’s – al dan niet bewerkt – verloren zouden gaan voor je vrienden, familie én jezelf.

De Samsung GALAXY Camera (Wi-Fi) is vanaf eind maart in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 449,- incl. BTW. 

GC-110_3GC-110_5GC-110_6GC-110_7

Over de auteur: Martijn Derks