Geruchten
28 december 2014 - Ron Smeets

Samsung werkt ook al aan de 10 inch variant van de Galaxy Tab 5 Demo model van de SM-T555 is al naar India verscheept

Indiase import documenten worden steeds populairder. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat daarin met grote regelmaat informatie over tot dan toe nog onbekende gadgets opduikt. Het zijn doorgaans prototypes of R&T (test) exemplaren die vanuit de fabrikant naar India gezonden worden. Zo was enkele dagen geleden de 7 inch Samsung SM-T116 tablet te zien. Rond diezelfde tijd, zo blijkt nu, is ook de typenaam voor de mogelijke opvolger van de 10 inch Galaxy Tab 4 in zo'n lijst opgedoken; SM-T555.

Als Samsung de logische nummering van de Galaxy Tab serie handhaaft dan is de kans groot dat dit de 10 inch Galaxy Tab 5 wordt. De voorgangers hadden namelijk onder andere (afhankelijk van de uitvoering en regio) het typenummer SM-T535.

Van de enkele dagen geleden gespotte SM-T116 was ook nog een benchmark resultaatpagina online te zien. Dat geldt (nog) niet voor de SM-T555 en dus heeft speculeren over de specs weinig zin. Uiteraard zullen die weer beter zijn (processor, geheugen, camera wellicht, etc) maar dat zal niemand verbazen.

Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.