Geruchten
07 december 2009 - Ron Smeets

Samsung werkt aan opvolger van de Galaxy?

Samsung's eerste Android toestel, de Galaxy, heeft inmiddels al een iets kleiner broertje, de Spica. De kans dat de de Koreaanse fabrikant, die toestellen aan de lopende band uitpoept, werkt aan een echte opvolger voor de Galaxy is volgens mij groter dan 100% (als dat al zou kunnen ;-))

GSM Helpdesk heeft informatie opgedoken dat de ontwikkeling van de nieuwe Galaxy, waar nog geen (code)naam of afbeeldingen van uitgelekt zijn, al aardig op weg is en dat het toestel vermoedelijk in het tweede kwartaal van 2010 officieel gepresenteerd zal worden.

Qua specs wordt gesproken over een toestel dat met een 4 inch resistive AMOLED display, 32GB intern geheugen en versie 2.1 van het Android OS uitgerust zou worden. Tja, daar valt dus nog weinig over te zeggen. Natuurlijk, een 4 inch display klinkt veelbelovend, maar het feit dat het een resistive scherm zou zijn valt dan weer tegen. We zullen zien. Als deze geruchten kloppen dan zal het waarschijnlijk ook niet meer lang duren voordat de eerste afbeeldingen van de nieuwe Galaxy gaan uitlekken.

UPDATE (13u40): In mijn enthousiasme (en afkeer van resistive touchscreens ;-))) was ik wat voorbarig. De nieuwe Galaxy, zoals door Eldar Murtazin op zijn twitter feed gepost werd, heeft een r-resistive touchscreen. Dat is een verbeterde versie van deze oude touchscreen technologie zoals Samsung die ook bij de Omnia2 en Jét gebruikt heeft. De r-resistive technologie is een combinatie van de voordelen van capacitive en resistive touchscreens. Kortom, ze zijn net zo nauwkeurig te bedienen (ook mét stylus of handschoenen) als resistieve schermen, maar werken ook op de electrische geleiding van het aanraken met vingers zoals de capacitieve displays. Met dank aan @Gonny van Android Planet.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.