Geruchten
20 oktober 2010 - Ron Smeets

Samsung werkt aan één OS voor mobieltjes en TV's

Alsof er nog niet genoeg mobiele OS'en zijn heeft de VP van de Visual Display Division van Samsung, Kyunsik Kevin Lee, in een interview met Reuters laten doorschemeren dat de Koreaanse fabrikant aan een nieuw platform (OS) werkt dat zowel op (smart)phones als TV's kam draaien.

"We have a plan to have a single platform for Samsung TV and phones", aldus Lee. Details worden er (natuurlijk) nog niet gegeven en er is ook nog niets bekend over een mogelijke lanceerdatum.

De grote vraag is nu of Samsung echt aan iets nieuws werkt of dat Lee doelt op een doorontwikkeling van het Bada OS zodat dat ook geschikt wordt voor andere Samsung apparatuur. Op zich is er natuurlijk wel iets voor te zeggen dat Samsung er naar streeft om smartphones en smart TV's nog eenvoudiger met elkaar te laten communiceren. Volgens Lee gaat Samsung dit jaar zo'n 5 miljoen Smart TV's verkopen en zal dat aantal volgend jaar verdubbelen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.