Accessoires
06 maart 2014 - Ron Smeets

Samsung werkt aan Galaxy Glass

De Google Glass hype van de afgelopen maanden zal er wellicht aan bijgedragen hebben maar de kans dat andere fabrikanten met een eigen 'slimme bril' gaan komen was natuurlijk vanaf dag één al te verwachten. De afgelopen maanden doken al geruchten (en afbeeldingen) op van een Samsung en Apple 'Glass variant'.

Samsung heeft, zo blijkt nu, medio 2013 patent aangevraagd op een 'invoer methode en apparaat voor draagbare toestellen'. Dat zegt natuurlijk nog niet veel, maar kijkend naar de afbeeldingen heeft het er alle schijn van dat de fabrikant aan een apparaat dat met behulp van een camera dienst doet als 'projectie' invoer accessoire voor smartphones; voor het gemak nu maar even Galaxy Glass genoemd.

Anders dan bij de Google Glass heeft Samsung het idee opgevat om de bril ook invoermethodes te laten projecteren. Een toetsenbord op je hand bijvoorbeeld. Letwel, de fabrikant zegt in de patentaanvraag ook dat het projecteren van een volledig qwerty toetsenbord, op een tafel bijvoorbeeld, niet realistisch is omdat daarvoor relatief veel ruimte nodig is. Samsung's oplossing werkt overigens met behulp van de camera en Augmented Reality. Op het scherm worden de 'toetsen' over je hand geprojecteerd die je voor de camera houdt. De afbeeldingen uit de patentaanvraag die hieronder staan zeggen overigens meer dan woorden. 

Opvallend is nog dat Samsung expliciet vermeldt dat een van de aanleidingen om te komen tot een nieuwe invoermethode de relatief slechte kwaliteit van stemherkenning (voice-to-text) in rumoerige omgevingen. Het idee van de projectie invoer methode ziet er wel aardig uit maar of het in de praktijk ook zal functioren? Ik denk dat het, net als iedere andere invoermethode, de nodige gewenning gaat vergen. Enfin, eerst maar eens afwachten of dit patent ook daadwerkelijk tot uitvoer komt voordat we tekst kunnen gaan invoeren ;-)

Omdat het zo leuk geformuleerd wordt (ahum) hieronder even Samsung's korte beschrijving van het apparaat (of Galaxy Glass):

Samsung-Glass-Patent-a Samsung-Glass-Patent-b Samsung-Glass-Patent-c Samsung-Glass-Patent-d

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.