Geruchten
25 oktober 2013 - Nichal Joosse

Samsung werkt aan eigen versie Google Glass

Als we alle geruchten van de afgelopen maanden op een rijtje zetten, zijn er twee dingen die zeker zijn: iedereen werkt aan een smartwatch en iedereen werkt aan een variant op Google Glass. Samsung heeft onlangs de Galaxy Gear smartwatch op de markt gebracht, maar nu is er concreet bewijs uitgelekt via een Koreaanse patentaanvraag dat Samsung achter de schermen ook bezig is met een variant op Google Glass. The Wall Street Journal ontdekte de bijgevoegde afbeelding, die veel overeenkomsten vertoont met Glass. 

De patentaanvraag is eerder dit jaar gedaan en beschrijft 'een design van een soort bril met ingebouwde koptelefoon en microfoon waarmee gebruikers de mogelijkheid hebben om telefoongesprekken te voeren en muziek te luisteren tijdens activiteiten'. Samsung weigerde vooralsnog om commentaar te geven op de patentaanvraag, maar het toont duidelijk dat het bedrijf bezig is om een rivaal voor Glass op de markt te gaan brengen. 

Gezien het feit dat het bedrijf onlangs de Galaxy Gear lanceerde en ook al bezig is met het ontwikkelen van een gebogen smartphone, lijkt het aannemelijk dat we dit product in de toekomst ook kunnen gaan aanschaffen.

Over de auteur: Nichal Joosse