Accessoires
19 maart 2013 - Ron Smeets

Samsung werkt aan een Smart Watch

Tijdens de Samsung dealer show, vorige week woensdag, viel mijn oog al op de Smart Oven die de Koreaanse daar liet zien. Een magnetron/oven waar je ook frieten in kunt bakken, zonder olie of vet (zoals de ActiFry van Tefal die sommigen van jullie misschien kennen). Wat daar nu precies het 'Smart' aandeel van is kon ik niet achterhalen. In eerste instantie dacht ik dat de oven wellicht ook Android aan boord had, maar dat is dus niet het geval. Nog los van de vraag wat daarvan dan de toegevoegde waarde kan zijn ;-)

Enfin, vandaag heeft Samsung bobo Lee Young Hee bevestigd dat de fabrikant momenteel werkt aan een Smart Watch. "Wij werken al heel lang aan diverse Smart Watch", aldus Lee Young Hee, "en die zal in de toekomst ook zeker op de markt komen".

Meer informatie gaf hij niet. Enkele weken geleden doken wel al enkele, vermeende, screenshots op van een Samsung Smart Watch, de Galaxy Altius. Aan die screenshots (zie hieronder) kon je onder andere afleiden, samen met de 'Galaxy' naamgeving, dat dit wel eens een horloge met een 'smartphone OS' zou kunnen worden. Android zou voor de hand liggen maar de 'tiles' hadden ook wel iets weg van de Metro interface van Windows Phone en Tizen is natuurlijk ook een mogelijk OS dat Samsung voor haar nieuwe Smart producten zou kunnen gebruiken. Hoe dan ook, dat waren natuurlijk nog onbevestigde geruchten dus zullen we moeten afwachten tot Samsung meer info en beeldmateriaal vrijgeeft. 

Bron (screenshots), Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.