Geruchten
20 februari 2014 - Ron Smeets

Samsung werkt aan een hybride, buigbare tablet-laptop

Samsung zou momenteel werken aan een hybride tablet waarvan het scherm maximaal 90 graden gebogen kan worden zodat hij ook als laptop gebruikt kan worden.

De Koreaanse fabrikant zou een prototype van zo'n toestel volgende week meenemen naar Barcelona om hem daar in het geheim aan relaties (providers) te laten zien.

Het bericht, of gerucht dus, is afkomstig van het Aziatische ETNews. Specs en eventuele details over de release van zo'n hybride tablet-laptop zijn er nog niet. Maar helemaal nieuw is dit ook niet. Tijdens de CES van 2013 demonstreerde Samsung al een buigbaar tablet scherm en de eerste patenten daarvoor zijn ook al lang aangevraagd.

Vooralsnog zijn de eerste echte producten met flexibele schermen nog niet echt buigbaar te noemen. De Samsung Galaxy Round en de LG G Flex kunnen in ieder geval nog niet dubbelgevouwen worden. Daarvoor zitten er nog teveel 'starre' onderdelen in ;-) Het voordeel van een tablet (zie concept hieronder) is natuurlijk wel dat die veel meer 'niet buigbare' oppervlakte heeft waar de processor, accu en andere onderdelen geplaatst kunnen worden zonder dat de flexibiliteit van het toestel zelf in gevaar komt.

Bron (Chinees), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.