Geruchten
20 oktober 2015 - Ron Smeets

Samsung werkt aan een clamshell smartphone met Galaxy S6 specs De Galaxy Golden 3 duikt op in GFX Benchmark

Smartphones met een clamshell, of flip phone, design zijn niet helemaal nieuw meer. In Japan zijn ze bijzonder populair en zowel Samsung als LG hebben er al een paar gelanceerd. Over het algemeen zijn dat toestellen met mid-range specificaties, maar als de gegevens die nu opgedoken zijn in GFXBench kloppen dan werkt Samsung aan een clamshell smartphone met Galaxy S6 specs.

De Galaxy Golden 3 zou namelijk voorzien zijn van een octa core Exynos 7420 processor met 3GB RAM, 64 GB intern geheugen, een 16 megapixel camera, 5 megapixel front (selfie) cam. Beide camera's kunnen wel alleen in full HD filmen (geen 4K dus). GPS, WiFi, NFC en de nodige sensoren zijn ook van de partij (zie screenshot hieronder).

Het scherm van deze nieuwe clamshell is vanzelfsprekend iets kleiner dan die van de Galaxy S6. Volgens GFX Bench zit er een 4.6 inch display met een resolutie van 1280 x 768 pixels in. Het testmodel was verder uitgerust met Android 5.1.1 Lollipop.

Verder is nog niet veel bekend van dit toestel, maar de kans is groot dat hij vooral voor de Aziatische markt bedoeld zal zijn. Afbeeldingen zijn er ook nog niet. De foto bovenin dit artikel is van de Galaxy Golden 2 uit 2014.

Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.