Geruchten
07 november 2015 - Ron Smeets

Samsung werkt aan de Galaxy A9 met 6 inch scherm Eerste test exemplaren zijn gespot op een Indiaas import document

Tijdens de presentatie van de meest recente kwartaalcijfers liet Samsung al doorschemeren dat de Galaxy A-Series toestellen een positieve bijdrage aan de omzet en winst van de Koreaanse smartphone fabrikant leveren. In dat licht bezien is het niet zo gek dat Samsung werkt aan een verdere uitbreiding van die productlijn. Een van de toestellen waar al een tijdje over gespeculeerd wordt is de Galaxy A9; een nog iets grotere broer van de 5.7 inch Galaxy A8.

Op Indiase importdocumenten is te zien dat er al diverse testexemplaren van de Galaxy A9, met typenummer A9000, verscheept zijn. Daarop wordt ook vermeld dat het toestel voorzien is van een 6 inch scherm. Nou ja, formeel staat er 5.5 - 6 inch. Gezien het feit dat de Galaxy A8 al een 5.7 inch, de Galaxy A7 een 5.5 inch en de Galaxy A5 een 5 inch display hebben lijkt het logisch dat de Galaxy A9 een 6 inch scherm krijgt.

Deze geruchten zeggen natuurlijk nog niet alles, maar ze maken de kans groter dat de Galaxy A9, die verder onder anderen voorzien zou worden van een octa core Snapdragon 620 processor, 3GB RAM en een 3500 mAh accu.

Bron, via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.