Toestellen
02 augustus 2013 - Nichal Joosse

Samsung weet niets van manipuleren kwaliteitstests Galaxy S4

Afgelopen zaterdag ontdekte een lid van het Beyond3D-forum dat er een inconsistentie aanwezig was bij kwaliteitstests van de Galaxy S4, ook wel bekend als benchmarks. Reviewsite Anandtech pikte dit op en concludeerde na eigen onderzoek dat het inderdaad klopte dat de Exynos 5 Octa chip tot wel 11 procent beter presteerde dan bij regulier gebruik. Samsung ontkent echter dat de kloktijd van de grafische chip van de Galaxy S4 is gemanipuleerd. 

Door het manipuleren van de kloktijd van de grafische chip, presteert de Galaxy S4 beter bij de kwaliteitstests dan wanneer er bijvoorbeeld een spelletje met het toestel zou worden gespeeld. Ze gaven wel toe dat er sprake was van afwijkende resultaten, maar ze beweren dat de frequentie tijdens het spelen van spelletjes somsverlaagd wordt om een 'overload' te voorkomen. Al is dit niet met zekerheid vast te stellen. Het gaat volgens Samsung dus niet om manipulatie, maar om een beveiliging in het belang van de gebruiker.

Overigens heeft het manipuleren van de snelheid geen invloed op de verkoop van de Galaxy S4. Volgens de laatste cijfers is Samsung niet al te blij met de verkoop, aangezien deze niet zo snel gaat als dat ze hadden gehoopt. De groei gaat een stuk langzamer in vergelijking met een jaar geleden. Het bedrijf heeft de verwachtingen voor de rest van dit jaar dan ook bijgesteld. 

 

Over de auteur: Nichal Joosse