Concepten
16 februari 2010 - Redactie StyleCowboys

Samsung Wave presentatie

Gisterenochtend heeft Ron al een videoverslag online geplaatst betreft de Samsung Wave. Zoals hij al aangaf, hielden Sony Ericsson als Samsung op zondagavond tegelijkertijd een presentatie. Carl en ik hebben op zondagavond de Samsung presentatie bijgewoond waar we helaas nog niks over hebben geschreven omdat we niet in het bezit waren van zogenaamde embargo stukken.

Sommige van jullie weten misschien dat de toestel specificaties al eerder waren uitgelekt (is maar goed ook) en dat Ron een aantal officiële Samsung spec's vannacht online heeft gezet waardoor ik de specificaties dus eigenlijk niet meer hoef te benoemen.

Toch wil ik nog even het 3,3 inch "super" AMOLED scherm aanhalen. Dit scherm heeft niet alleen een lekker formaat, maar het gaat hem eigenlijk om de woordjes "Super AMOLED". Dit is in mijn ogen een revolutionaire techniek die hopelijk ook door andere fabrikanten zo spoedig mogelijk overgenomen zal worden. Ter vergelijking voor jullie hieronder een bewijs foto. DSC_0198

schermvergelijklars Natuurlijk is het nu heel cliché wanneer ik als blogger ga vertellen dat je het verschil in beeld in het echt nog duidelijker ziet dan via de camera. Maar de feiten liegen er niet om: Het Super AMOLED scherm is gewoon veel feller en levendiger dan de "normale" AMOLED schermen.

Maargoed, ik voel me bijna verplicht om ook een stukje te schrijven over de indrukwekkende presentatie waar Samsung zo hoog op heeft ingezet en welke 15 min vertraging heeft opgelopen, door de onverwacht hoge belangstelling.
Na aankomst bij Samsung was het al snel duidelijk dat de Wave gepresenteerd zou gaan worden. Het gebouw, de zaal, de bloemen en zelfs de dames stonden in het teken van de "Wave".

DSC_0126DSC_0131DSC_0165DSC_0168

Toen kwam de spannende zeer mooie intro-film welke door verschillende beamers, op 4 muren tegelijkertijd geprojecteerd werd. Het resultaat was prachtig: Alsof je er ècht in zat!
DSC_0148Hierbij hoorde helaas ook het saaie propaganda praatje van Samsung met allerlei verhalen over hoe goed ze het wel niet deden en wat hun toekomstige markt strategieën wel niet zouden zijn. (En dat allemaal in het Engels!)

Maargoed, het daadwerkeijk testen van het apparaat werd na de presentatie een feit! Eindelijk mochten we het oceaan visje eens proeven. Terwijl ik een beetje was aan het aan-klooien, ontdekte ik al snel de kracht die dit visje in zich had. De rotatie van horizontaal naar verticaal en visa-versa was zéér snel te noemen. Zo ook de eerste foutmelding en systeemcrash die uitgerekend op mijn toestel plaats vonden. Terwijl ik een word document probeerde te openen, kreeg ik de volgende foutmelding.SDC11890 Dit is eerlijk gezegd niet de foto van dat moment. Dat komt door een wel zéééér snelle Samsung medewerker in nog geen seconden het toestel weer uit mijn handen wist te grijpen, waardoor we geen kans hadden om zelfs maar onze camera op het toestel te richten. Het kostte ons echter niet veel moeite om deze foutmelding (nu met opzet) nogmaals op het beeldscherm te toveren. Betreft het multitasken is Bada nog verre van perfect.DSC_0158Als je zo een paar minuutjes doorgaat met het testen van het nieuwe besturingssysteem, komt er vanzelf een moment waarop het toestel eventjes ECHT de geest geeft. Het resultaat is dan een zwart scherm en een toestel dat zichzelf opnieuw opstart.

Door deze reboot hebben wij wel weer een primeur mogen ervaren, namelijk: hoe snel het toestel weer opnieuw opgestart was. (Nog geen 20 sec.)  En dat terwijl het Bada besturingssysteem nog niet helemaal perfect was.
Conclusie: Het toestel is nu al super snel, wanneer het Bada besturingssysteem echt uit is zullen deze kleine foutjes wel weggewerkt zijn. Tevens heeft het toestel door de Super AMOLED techniek de mooiste beeldkwaliteiten die ik ooit op een mobiele telefoon gezien heb.DSC_0160

Hier nog een paar foto's van de Samsung Wave, te beginnen met het homescreen dat uiteraard naar eigen wensen aan te passen is.DSC_0200DSC_0201DSC_0203DSC_0163

Over de auteur: Redactie StyleCowboys
 
De redactie van Stylecowboys is te bereiken via redactie@stylecowboys.nl