Nieuws
02 juni 2010 - Ron Smeets

Samsung Wave nu te koop, Beam gecancelled, GalaxyS komt snel

Maandagavond was ik bij de Nederlandse (retail)introductie van de Samsung Wave. Doordat ik gisteren (en nu ook nog) geen internetverbinding thuis had (en heb) kan ik er nu pas iets over schrijven. Het eerste toestel dat voorzien is van Samsung's eigen Bada OS ligt vanaf deze week in de winkels.

Maar voor de oplettende aanwezige (die de juiste gesprekken beluisterde ;-)) was dat niet het enige nieuwtje dat de Koreaanse fabrikant zich maandagavond liet ontvallen.

Er werd namelijk ook gesproken over twee andere Samsung toestellen die al een tijdje 'onderweg' zijn, de Galaxy S en de Beam. Die laatste komt namelijk in ieder geval niet naar Nederland en zoals de zaken er  u voorstaan wordt het toestel waarschijnlijk helemaal gecancelled. De Galaxy S daarentegen wordt op zeer korte termijn bij ons in de winkels verwacht. Wanneer precies werd niet gezegd, alleen dat de lancering 'rondom het WK Voetbal, zou gaan plaatsvinden. Op zich moet dat mogelijk zijn want het toestel is immers eind maart al in de VS onthuld en daar ligt hij ook al in de winkels. Ik kon ter plekke al eventjes met een prototype van de Galaxy S spelen en hoewel de software nog niet 'final' was kan ik wel al zeggen dat de Galaxy S een van de snelste Android toestellen is die ik tot nu toe in mijn handen gehad heb. Leuk is ook dat Samsung Swype in het toestel geintegreerd heeft. Daarmee kun je, als je er eenmaal aan gewend bent, een stuk sneller typen op het virtuele keyboard.

De reden dat de Samsung Beam (i8520) niet naar Nederland komt is niet bekend gemaakt maar ik kan wel zeggen dat velen dat toch jammer zullen vinden. Op diverse fora was namelijk al veel vraag naar dit bijzondere toestel dat natuurlijk vooral opviel door de aanwezigheid van een mobiele projector.

Voor presentatie van de Wave had Samsung flink uitgepakt. De avond werd aan elkaar gepraat door Nicolette van Dam en Samsung's Menno van den Berg gaf een presentatie waarin het toestel, Bada en de gloednieuwe Samsung Apps winkel belicht werden. Jammer was wel de aanwezigheid van een ietwat knderachtige virtuele kikker met een iets te hoog Sesamstraat gehalte die af en toe grappige opmerkingen probeerde te plaatsen. Gelukkig bleef de kikker tijdens de mini danceparty na afloop van de presentatie verder in zijn vijver zitten ;-)  Samsung-Wave-Pres-a Samsung-Wave-Pres-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.