Geruchten
02 juni 2010 - Ron Smeets

Samsung Wave met defecte (virusgeinfecteerde) microSD kaart?

De Samsung Wave wordt sinds deze week ook in Nederland verkocht. Bij onze oosterburen lijkt er een probleem te zijn met sommige microSD kaarten die bij het toestel gelevern worden.

Op diverse Duitse fora komen klachten binnen over defecte (en mogelijk met virus/worm geinfecteerde) microSD kaarten. Het is dus raadzaam om het kaartje eerst te laten checken door een anti-virus programma. Gesproken wordt over twee bestanden die voor problemen kunnen zorgen als je op je PC verschijnen: aUtoRuN.iNF en slmvsrv.exe (zie afbeelding hieronder).

Kaspersky en AVGFree zien deze bestanden als een bedreiging (worm/virus), zo hebben sommige Duitse Wave kopers al ondervonden. Ze staan in de root folder op het meegeleverde microSD kaartje. Ik ben hier in Nederland nog geen problemen tegengekomen. Laten we dus maar hopen dat dit een lokale (Duitse) aangelegenheid is. Die kans lijkt overigens klein aangezien de bestanden dateren van medio Mei, nog voordat de toestellen vanuit Korea naar Duitsland verscheept werden.

UPDATE (20u45): Samsung heeft inmiddels al gereageerd. Nog niet naar ons toe, maar Samsung HQ in Korea zegt in een officiele reactie op de berichten uit Duitsland dat bij de eerste batch Wave's die naar onze oosterburen verscheept zijn inderdaad exemplaren zaten met een geinfecteerde microSD kaart. Het probleem zou inmiddels al verholpen moeten zijn. Nu maar hopen dat er niet teveel van die toestellen via het grijze importcircuit in Nederlandse handen gekomen zijn. Hoe dan ook, een gewaarschuwde Samsung Wave klant telt voor twee ;-)) (Thnx Joost).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.