Toestellen
08 oktober 2010 - Ron Smeets

Samsung Wave II vanaf november in de winkels

Afgelopen maandag werd de Samsung Wave II (nee, niet de Wave 2) al onthuld in Duitsland. Vanmiddag viel ook het Nederlandse persbericht op de mailmat ;-) De grote broer van de originele Wave zal vanaf november in de winkels verschijnen. De prijs is nog niet bekend gemaakt.

Uiterlijk verschilt de Samsung Wave II niet veel van de eerste Wave. Hij is vooral, dankzij een 3.7 inch touchscreen display, ietwat groter. De rest van de specs zijn nagenoeg iedentiek.

De Wave II wordt ook standaard uitgerust met Swype, een tekstinvoermethode speciaal voor touchscren toetsenborden waarmee je, als je er eenmaal aan gewent bent, sneller tekst kunt invoeren dan met T9. Verder is de Samsung Wave II ook uitgerust met Samsung's Social Hub om al je sociale netwerken, email en contactpersen overzichtelijk te kunnen beheren. Zoals wellicht bij de meesten wel bekend is draaien alle Wave toestellen op Samsung's eigen Bada OS. Daarvan is inmiddels versie 1.2 uitgerold.

Alle specs op een rijtje:
- Quad-band GSM
- UMTS/HSDPA support
- 3.7 inch WVGA (480x800) TFT touschreen display
- 5 megapixel camera met LED flitser en HD (720p) video opname functie
- 1 GHz processor (Cortex A8)
- (A)GPS
- WiFi (802.11 b/g/n)
- Bluetooth 3.0
- USB 2.0
- 3.5mm audio (headset) aansluiting
- Stereo FM Radio met RDS en opname
- Multimedia speler (MP3, DivX, XviD, MPPEG4, H.263, H.264, WMV, Real, MKV, ASF)
- 2 GB geheugen
- microSD geheugenkaart gleuf
- Bada versie 1.2 OS met TouchWiz 3.0 UI
- Digitaal kompas, Bewegingssensor, Nabijheidssensor.
- Afmetingen: 123.9 x 59.8 x 11.8mm (hxbxd)
- Gewicht: 135 gram
- 1500 mAh Li-ion accu

Foto's: Samsung-Wave-II-Front-NL Samsung-Wave-II-Back Samsung-Wave-II-Side Samsung-Wave-II-Front-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.