Toestellen
04 oktober 2010 - Ron Smeets

Samsung Wave II onthuld

Samsung heeft vandaag de Wave II onthuld. Uhhm, er was toch al een Wave2? Klopt, maar dat is de in Juni gepresenteerde S5250. De nieuwste Wave II (2 in Romeinse cijferaanduiding dus), is de S8530 en de 'echte' opvolger van de originele Wave die in Barcelona onthuld werd en al enkele maanden in de winkels ligt.

De meest opvallende vernieuwing van de Wave II ten opzichte van de Wave is de aanwezigheid van een 3.7 inch Super LCD display (was een 3.3 inch Super AMOLED) Uiterlijk is er niet veel veranderd en ook de andere (belangrijke) specs zijn nagenoeg gelijk aan die van de eerste Wave.

De Samsung Wave II zal in November in Duitsland te koop zijn voor 429 Euro. Over een (eventuele) Nederlandse releasedatum is nog niets bekend, maar ik gok erop dat die niet ver van de Duitse datum zal liggen. Meer foto's:

De Samsung Wave II is ook weer voorzien van het Bada OS, een 1GHz processor, WiFi, Bluetooth 3.0, een 5 megapixel camera met LED flitser, 1500mAh accu, 2GB intern geheugen en een microSD geheugenkaart optie. Samsung-Wave-II-a Samsung-Wave-II-b Samsung-Wave-II-c Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.