Toestellen
28 juli 2010 - Ron Smeets

Samsung Wave 2 en Wave 2 Pro binnenkort naar Duitsland

Ruim een maand geleden presenteerde Samsung de Wave 2 en Wave 2 Pro al in Azië en Rusland. Vandaag is bekend geworden dat beide toestellen vanaf Augustus ook bij onze oosterburen in de winkels zullen liggen. De kans is daarmee ook een stuk groter dat de Wave 2 en Wave 2 Pro over niet al te lange tijd bij ons geintroduceerd worden.

Uit betrouwbare bron had ik enkele dagen geleden al vernomen dat Samsung ergens in Augustus ook weer een Nederlands event op de planning heeft staan. Het was (en is) nog nietbekend ter gelegenheid van wat of welk(e) toestel(len), maar de Wave 2 en Wave 2 Pro zijn zeker een optie. We zullen zien.

Met de Duitse introductie van deze twee nieuwe Wave toestellen zijn ook de eerste Europese prijzen bekend geworden. De Samsung Wave 2 en Wave 2 Pro gaan beiden, los, 299 Euro kosten. Dat is toch iets meer dan de verwachte mid-range prijzen die tijdens de Aziatische introductie verwacht werden (tussen de 200 en 250), maar altijd nog iets voordeliger dan de huidige Wave ( ca. 350 Euro, los).

De specs van beide toestellen zijn nagenoeg gelijk. Het grootste verschil zit 'm natuurlijk in de aanwezigheid van een fysiek, slide-out, qwerty toetsenbord bij de Samsung Wave 2 Pro. Verder hebben zowel de Wave 2 als de Wave 2 Pro een 3.2 inch touchscreen TFT display, quad-band GSM, GPRS/EDGE support (géén 3G dus), WiFi, (A)GPS, Bluetooth 2.1, een 3 megapixel camera, microSD geheugenkaart gleuf (max 16GB) en Samsung's TouchWiz 3.0 UI aan boord. Samsung-Wave-2-a Samsung-Wave-2-Pro-a Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.