Toestellen
11 december 2009 - Ron Smeets

Samsung Watch- en Armani Phone onthuld op Miljonair Fair

Gisteravond, tijdens de officiele opening van de Miljonair Fair, onthulde Samsung twee exclusieve nieuwe aanwinsten in haar toestel portfolio: de S9110 Watch Phone en de Giorgio Armani II Smartphone. Die laatste is natuurlijk niet helemaal nieuw want feitelijk is dat een luxe en exclusieve uitvoering van de al eerder uitgebrachte Omnia Qwerty (aka Louvre).

Dat geldt deels natuurlijk ook voor de S9110 Watch Phone. Althans, wat de luxe en exclusiviteit betreft. Met een prijskaartje van 1000 Euro en slechts 100, uhhm 99 exemplaren (de eerste ging naar Winston Gerstanowitz) is dit een echte wannahave voor horloge- en gadget freaks.

Net als LG's Watch Phone is die van Samsung ook uitgerust met een touchscreen display. Die van Samsung is overigens wel iets groter waardoor het horloge op zich natuurlijk ook weer wat groter is. In ruil daarvoor is de S9110 van Samsung met 11.98 milimeter, op dit moment, wel de dunste 'full-touch' Watch Phone van de wereld. Na ja, niet echt een categorie waar de concurrenten over elkaar heen vallen natuurlijk ;-)).

Winston Gerstanowitz was als een kind zo blij met zijn gloednieuwe, en Nederlands eerste, Samsung S9110 Watch Phone. "Nu kan ik eindelijk Michael Knight echt nadoen, 'Kitt, come and get me". Na afloop heb ik Winston nog heel even gevraagd of hij voorheen ook al met een Samsung belde. "Ja, ik heb al eens eerder Samsungs gehad, maar ook andere merken hoor". Ik bedoel, van de voormalig presentator van een programma als Wannahaves (OK, zwaar gesponsord ;-)) is dit toch wel leuk om te weten ;-) Inmiddels heb ik via twitter al vernomen dat hij ook regelmatig met Zweeds-Japanse toestellen gespot wordt.

De Samsung Giorgio Armani II is duidelijk een toestel dat je uitgesproken mooi of lelijk zult vinden, maar zo gaat dat natuurlijk wel vaker met design gadgets. Opvallend is dat dit Samsung's eerste echte design Smartphone is. Doorgaans gaan design en high-end user experience namelijk niet samen. Kijk naar de gemiddelde specs van de ladyphones, de vorige Giorgio Armani toestellen en andere luxe toestelmerken zoals Vertu of Bellperre. Nee, dan is de Samsug Giorgio Armani II toch echt een, positief, buitenbeentje met specs als 8GB intern geheugen, een 3.5 inch AMOLED Touch Screen, 5 megapixel camera, WiFi, (A)GPS, Bluetooth 2.0 en Windows Mobile 6.5. Het prijskaartje vind ik, voor een Armani gadget, nog best meevallen. Los kost het toestel 549 Euro. Voor dat geld krijg je ook nog een design hoesje, extra accu met oplaad-dock en een passende design headset erbij.

Het eerste exemplaar van de Samsung Giorgio Armani II was voor couturier Addy van den Krommenacker. Ook al een enorme gadget freak en dus behoorlijk in zijn nopjes met deze stijlvolle business phone.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.