Toestellen
17 augustus 2016 - Ron Smeets

Samsung waarschuwt voor Galaxy Note 7 schaarste Volgens de fabrikant overtreft de vraag vrijwel overal ter wereld het aanbod

Sinds gisteren kan de Galaxy Note 7 ook hier in Nederland en België alvast besteld worden. De levering vindt, zoals eerder al bekend werd, dan plaats op 9 september. Bij de start van de pre-order periode waarschuwde Samsung al direct voor de beperkte voorraden die de fabrikant heeft. De vraag naar de Galaxy Note 7 zou het aanbod namelijk ver overstijgen. Zo ver dat de fabrieken in Korea en China het niet bijhouden. Bovendien wil Samsung er ook voor zorgen dat er voldoende exemplaren van het toestel beschikbaar blijven als voorraad voor de winkellancering.

Met andere woorden: je moet er wel heel snel bij zijn wil je er ook echt eentje kunnen ontvangen op 9 september. Alternatief is om in de rij te gaan staan als het toestel in de winkels verschijnt. De wachttijden zouden daarna wel eens flink kunnen oplopen, aldus Samsung. Her en der verschijnen inmiddels al berichten dat de Black Onyx variant in sommige landen al uitverkocht is.

Nu worden dit soort 'waarschuwingen' over schaarste in de voorraden wel eens vaker geuit en soms is het onderdeel van een strategie om de hype groter te maken. Of dat bij de Galaxy Note 7 ook het geval is? Vanochtend (rond 10u00) waren in de Nederlandse webshop van Samsung alle drie de versies van het toestel in ieder geval gewoon nog op voorraad, met de verwachte leverdatum op 9 september; ook de zwarte variant.

Vooralsnog is er dus nog geen enkele reden voor paniek onder Galaxy Note 7 fans in Nederland en België, maar hoe lang dat nog duurt? Dat is natuurlijk niet te voorspellen.

UPDATE (21u15): Ook aan het eind van de dag, bijna 11 uur later, zijn alle drie de Galaxy Note 7 kleuren nog gewoon op 'pre-order-voorraad' in Nederland. En de verwachte leverdatum is nog steeds 9 september. De schaarste heeft hier dus nog niet toegeslagen. Of de vraag is wellicht minder groot dat verwacht.

UPDATE (18-08, 15u30): En ook na twee dagen zijn alle drie de kleuren van de Galaxy Note 7 in Nederland nog altijd gewoon te bestellen, met gratis levering op 9 september. Vooralsnog is de voorraad, in tegenstelling tot wat de fabrikant zelf verwachtte, nog niet uitverkocht.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.