Toestellen
06 mei 2010 - Ron Smeets

Samsung W960 met 3D display

3D is hot en je kon er natuurlijk op wachten, de eerste mobiele telefoon met een 3D dsplay. Daar moet ik gelijk aan toevoegen dat de Samsung W960, die voorlopig alleen in Korea uitgebracht zal worden, officieel niet de eerste 3D telefoon is.

Enkele jaren geleden, in 2006 en 2005 toonde de Koreaanse fabrikant namelijk ook al twee toestellen die voorzien waren van een driedimensionaal scherm. Maar omdat 3D toen nog niet hot was hebben die toestellen het nooit ver geschopt.

Frappant is wel dat het toestel uit 2006 ook al voorzien was van een AMOLED 3D display, net als de W960 die deze week gepresenteerd is. Die heeft dan wel weer een 3.2 inch touchscreen display met WQVGA (240 x 400) resolutie. Ik neem dus ook aan dat het niet exact hetzelfde display is als vier jaar geleden ;-) Verder heb je ook geen brilletje nodig om 3D content te kunnen bekijken op dit toestel en het scherm kan ook in 2D modus geschakeld worden. Handig voor het 'normale' dagelijkse gebruik.

Andere specs van de Samsung W960 3D zijn een 3.2 megapixel camera, tri-band GSM met UMTS en HSDPA support, Bluetooth 2.1 met A2DP, een microSD geheugenkaart gleuf, TouchWiz 2.0 UI en een DMB TV Tuner. Het toestel zou nog voor de zomer (Q2) in de Koreaanse winkels moeten liggen. Samsung-W960-3D-b Samsung-W960-3D Samsung-W960-3D-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.