Nieuws
30 augustus 2012 - Ron Smeets

Samsung vs Nokia, het nieuwe Windows (Phone) 8 strijdtoneel

Voglende week, op 5 september gaat Nokia, samen met Microsoft, een aantal nieuwe Windows Phone 8 toestellen presenteren. De Finse fabrikant is sinds vorig jaar zo ongeveer het huismerk van Microsoft geworden als het gaat om Windows Phone. Bijna alle andere fabrikanten lieten het Amerikaanse smartphone OS sindsdien links liggen. Daar brengt Samsung nu verandering in.

Zes dagen voor de grote nieuwe Nokia/Microsoft introductie presenteren de Koreanen hier in Berlijn namelijk vijf Windows (Phone) 8 toestellen en een compleet nieuw merk; Samsung Ativ. Nokia kan zijn borst dus nat maken.

Samsung Ativ Tab en Ativ S

Wat mij betreft zijn natuurlijk de Ativ Tab en Ativ S de meest interessante Windows (Phone) 8 toestellen die Samsung gisteravond presenteerde. Vandaag of morgen ga ik er even mee 'spelen'. Hier alvast wat algemene info en, op de volgende pagina, foto's.

De Samsung Ativ S heeft een 4.8 inch HD Super AMOLED scherm, Windows Phone 8, een dual core 1.5GHz processor. De Samsung ATIV S is vanaf het vierde kwartaal van 2012 in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs Van € 549,- (adviesprijs)

De Samsung ATIV Tab (10,1 inch scherm) is een Windows 8 tablet. Hij weegt maar 570 gram en is slechts 8,9 millimeter dun. Op de ATIV Tab staat Microsoft Office Home en Student 2013 al. De 8,200 mAh batterij zorgt er voor dat je het wel even uithoudt. De tablet is bovendien compatible met alle Windows computers en accessoires zoals printers, toetsenborden, projectoren en losse monitoren. Met de ATIV Tab kun je overal uit de voeten. De Samsung ATIV Tab is vanaf het vierde kwartaal van 2012 in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 699,- (adviesprijs).

De Finnen probeerden gisteravond nog wat aandacht te trekken door een aantal studenten met Nokia borden bij het Samsung event te laten opduiken (foto hieronder). Daarop stond een 'felicitatie' van Nokia aan het adres van Samsung maar ook de melding dat we toch vooral volgende week naar het grote Nokia Lumia nieuws moesten gaan kijken. De bewaking van het Samsung event kreeg aanvankelijk de instructie om de Nokia reclamekaravaan van het terrein te verwijderen maar toen de Koreaanse PR dame zag hoeveel camera's op de bewakers en hun acties gercht waren lieten ze het maar voor wat het was. Enkele minuten later verdwenen de Nokia 'demonstranten' weer, door de 'zijdeur'. Hopelijk is dat geen voorteken ;-)

Foto's van de Ativ Tab en Ativ S

De Samsung Ativ S: Samsung-Ativ-S-a Samsung-Ativ-S-b

De Samsung Ativ Tab: Samsung-Ativ-Tab-a Samsung-Ativ-Tab-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.