Nieuws
22 november 2012 - Ron Smeets

Samsung voegt iPad 4, Mini, iPod Touch 5 toe aan patentzaak

Het was al een slepende, en deels onzinnige, ruzie en de berichten van de afgelopen dagen hebben de kans op een snelle beëindiging van de vele patent- en design ruzie's tussen Apple en Samsung nog veel kleiner gemaakt.

Nadat een Amerikaanse rechter vorige week toestemming aan Apple en Samsung gaf om nieuwe producten toe te voegen aan lopende rechtzaken zijn intussen weer heel wat toestellen (en software) toegevoegd aan de lijst van producten waarover Samsung en Apple elkaar bevechten.

Apple zette de Galaxy S III, Galaxy Note 10.1 en Android 4.2 (dat onderweg is naar de Galaxy Nexus)  op het lijstje en Samsung heeft nu de iPad '4', iPad Mini en iPod Touch '5' toegevoegd aan de lopende rechtzaken. Volgens Samsung pleegt Apple met deze producten ook inbreuk op een aantal patenten (onder andere voor bepaalde 3G en WiFi technologiën) van de Koreaanse fabrikant.

Apple (en Samsung) hebben nog tot morgen om eventueel nog meer producten aan de lopende zaken toe te voegen. Zoals het er nu voor staat zal de uitspraak in deze zaken niet voor 2014 verwacht worden. Gezien het feit dat zowel Apple als Samsung ook in 2013 ongetwijfeld met de nodige nieuwe smartphones en tablet op de proppen zullen komen is de kans heel erg groot dat er nog (veel) meer rechtzaken volgen.

Ik las vanmiddag zelfs ergens dat de kans dat het conflict in het Midden Oosten eerder opgelost wordt dan de ruzie tussen Samsung en Apple zelfs groter is. Dat is natuurlijk ietwat overdreven, maar het geeft wel een indruk van de omvang van de ruzie tussen Apple en Samsung, en dat die dus heel diep zit. We zullen het wel allemaal gaan zien en lezen maar de advocaten van beide kemphanen weten zich ook volgend jaar (en het jaar daarna waarschijnlijk ook) nog verzekerd van de nodige inkomsten.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.