Concepten
05 december 2011 - Ron Smeets

Samsung video toont flexibele, doorzichtige, AMOLED 'tablet'

Een ontwikkeling die we de komende jaren ongetwijfeld in producten gaan terugzien, mogelijk in 2012 al, is die van de flexibele (buigbare) displays. Nokia toonde in Londen, tijdens Nokia World al een fraai, werkend, prototype en ook Samsung heeft dat al eerder laten zien.

Nu is een video opgedoken van Samsung waarin een doorzichtig, flexibel, AMOLED display te zien is ter grote van een tablet.

In de video is een 'toestel' te zien dat vrijwel compleet bestaat uit een doorzichtig scherm. Iets dat in de praktijk natuurlijk erg lastig wordt want waar laat je de 'ingewanden' (processor, geheugen etc) dan? De video is dus voor een groot deel nog trucage, maar hoe lang nog? Hopelijk neemt Samsung een werkend model hiervan, ietwat aangepast aan de praktijk dan dus, mee naar Barcelona, eind februari ;-))

http://www.youtube.com/watch?v=f4AhTiQkWwk

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.