Nieuws
07 juli 2015 - Ron Smeets

Samsung verwacht minder omzet en winst in tweede kwartaal Tegenvallende Galaxy S6 (edge) verkoopcijfers zouden de grootste oorzaak zijn

De volledige rapportage is er nog niet maar in een korte blogposting heeft Samsung de verwachte omzet- en winstcijfers voor het tweede kwartaal gepubliceerd. En die vallen niet mee. De Koreaanse fabrikant gaat uit van een omzet van 48 biljoen Won, ofwel ca. 38.64 miljard Euro. De operationele winst gaat naar verwachting uit komen op 6.9 biljoen Won(ca. 5.5 miljard Euro).

Vergeleken met het eerste kwartaal van dit jaar betekent dat nog wel een lichte stijging van 1.9% (omzet) en 15% (winst), maar kijk je naar het tweede kwartaal van 2014 dan levert Samsung zowel omzet als winst in; respectievelijk -/- 8.3% en -/- 4%.

Hoewel deze cijfers betrekking hebben op alle Samsung divisies gaan analisten er van uit dat de tegenvallende verkoopcijfers van de Galaxy S6 (edge) de grootste oorzaak zijn voor de verwachte lagere omzet en winst. Op zich is dat geen verkeerde aanname aangezien de Galaxy smartphones in de afgelopen jaren telkens dé grote omzet- en winst katalysatoren waren. Aanvankelijk, in de eerste weken na de winkellancering, vlogen de nieuwe Galaxy S6 modellen als warme broodjes over de toonbanken, maar er verschijnen steeds meer berichten dat de verkoop van het nieuwe vlaggenschip stagneert.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.