Nieuws
08 mei 2014 - Ron Smeets

Samsung vervangt Mobile Design topman

Het ontwerp van de Samsung Galaxy smartphones is al vaker onderwerp van kritiek geweest. De plastic (met een mooi woord polycarbonaat) materialen, de vaak ronduit lelijke uitgevoerde positionering en vorm van de camera en de chromen ribbels en randen waren, en zijn, in mijn ogen een high end smartphone onwaardig.

Veel van die kritiek is de afgelopen maanden ook al over de nieuwste Galaxy S5 uitgegoten en het lijkt er op dat de top van Samsung nu eindelijk iets van actie gaat ondernemen. Vorige week heeft het hoofd van Mobile Design, Chang Dong-hoon, namerlijk zijn ontslag ingediend om weggepromoveerd te worden. De tweede man, VP Lee Min-hyouk, neemt zijn plaats in.

Of dat echter veel zal veranderen in het ontwerp en uiterlijk van de Galaxy smartphone series is nog maar de vraag. Lee is namelijk sinds 2010 al een van de meest invloedrijke ontwerpers van de Galaxy modellen. Zijn voorganger, Chang, heeft nu de leiding over Samsung's Design Centre en is verantwoordelijk voor de ontwerp strategy voor heel Samsung. De fabrikant zelf werigerde verder in te gaan op de positiewisselingen in de design top.

Bron: Reuters

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.