Nieuws
27 januari 2012 - Ron Smeets

Samsung verliest nog een Duitse 3G patentzaak tegen Apple

Een week nadat een Duitse rechtbank de eerste, van in totaal zeven, patentzaken van Samsung tegen Apple in het voordeel van de Amerikaanse fabrikant besliste hebben de Koreanen vandaag ook een tweede 3G patentzaak verloren.

Dit keer betreft het een claim van Samsung dat Apple inbreuk zou plegen op een 3G/UMTS patent van de Koreanen. De rechter besliste ook nu dus dat daar geen sprake van is.

De rechter gaf geen dedetailleerde toeloechting met betrekking tot deze nieuwe uitspraak maar volgens expert Florian Müller zou de, voor Samsung negatieve, uitspraak te maken kunnen hebben met het feit dat de betreffende patenten mogelijk niet geldig zijn. Overigens wil dat volgens hem nog niet zeggen dat Samsung de overige drie, nog lopende, 3G patentzaken ook gaat verliezen. Daarnaast lopen er ook nog twee zaken in Duitsland met betrekking tot andere patenten van Samsung waar Apple volgens de Koreanen inbreuk op zou plegen. Er zullen de komende weken (en maanden) dus nog een paar 'spannende' uitspraken voor zowel Apple als Samsung in Duitsland volgen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.