Nieuws
12 december 2011 - Ron Smeets

Samsung verkoopt meer dan 300 miljoen mobiele toestellen

Samsung heeft voor het eerst in haar bestaan als mobiele telefoonfabrikant de grens van 300 miljoen verkochte toestellen in één jaar doorbroken.

De Koreaanse fabrikant bereikte deze mijlpaal eind november, aldus CEO J.K. Chin van Samsung Mobile. Vorig jaar bleef de teller nog steken op 280 miljoen.

Uitgaande van een gemiddelde verkoop van zo'n 820.000 toestellen per dag zal het jaartotaal voor Samsung dus naar schatting uitkomen op zo'n 325 miljoen, en mogelijk nog een paar miljoen meer omdat december traditioneel een goede maand is voor de toestel verkoop.

Via: Reuters

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.