Toestellen
02 juni 2015 - Ron Smeets

Samsung verkoopt meer dan 300.000 Galaxy S6 (edge)'s per dag Volgens een anonieme bron is dat precies het aantal waar de fabrikant vooraf op hoopte

Ruim een maand na de winkellancering van de Galaxy S6 en S6 edge maakte de Koreaanse fabrikant al bekend dat er in vijf weken meer dan 10 miljoen exemplaren van het nieuwe vlaggenschip verscheept waren.

Vandaag zegt een anonieme bron binnen Samsung dat er per dag meer dan 300.000 exemplaren van de Galaxy S6 en S6 edge over de toonbanken vliegen. Aangezien het toestel op dit moment 52 dagen in de winkels ligt zou je daaruit kunnen conluderen dat de verkoopteller van het nieuwe Samsung vlaggenschip de 15 miljoen inmiddels overschreden heeft. Dat klinkt, ruim twee weken nadat de mijlpaal van 10 miljoen al gepasseerd werd, niet eens zo onwaarschijnlijk.

Volgens de bron van deze nieuwe cijfers zou het aantal van 300.000 per dag precies in lijn liggen met de verwachtingen (lees: target) die Samsung zich vooraf gesteld had. Ter vergelijk, van de Galaxy S5 en Galaxy S4 gingen er dagelijks respectievelijk 124.000 en 241.000 over de toonbanken. Veel minder dus.

Eerdere berichten spraken over tegenvallende verkoopcijfers. Het moge duidelijk zijn dat Samsung die geruchten nu met een eigen 'anonieme' bron probeert te weerleggen. Toch zullen we moeten wachten op de volgende officiële mededeling (of kwartaalcijfers) van de Koreaanse fabrikant om het zeker te weten.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.