Nieuws
30 november 2009 - Ron Smeets

Samsung verkoopt 50 miljoenste touchscreen telefoon

Samsung heeft vandaag bekend gemaakt dat de Koreaanse fabrikant sinds de introductie van haar eerste Touchscreen model, de F480, deze maand het 50 miljoenste touchscreen mobieljte verkocht heeft.

Opvallend, of misschien ook niet als je het aanboud van touchscreen toestellen dit jaar vergelijkt met een jaar geleden, is dat van die 50 miljoen er 40 miljoen dit jaar over de toonbank gegaan zijn.

Drie van de meest populaire modellen, die dus ook de grootste bijdrage aan het bereiken van deze mijlpaal geleverd hebben, zijn de F480 TouchWiz (9 miljoen), de S5230 Star (>10 miljoen in zes maanden) en de S3650 Corby (>3 miljoen in drie maanden). Verreweg de meeste touchscreen Samsung's worden in Europa verkocht (19 miljoen), gevolgd door de VS (6.3 miljoen), China (3.4 miljoen) en thuisland Korea (3 miljoen)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.