Toestellen
28 maart 2012 - Ron Smeets

Samsung verkoopt 5 miljoen Galaxy Note's in vijf maanden

De Samsung Galaxy Note was, toen hij in Berlijn (op de IFA) gepresenteerd werd een bijzondere smartphone. Dat kwam natuurlijk vooral door het grote, voor een smartphone, scherm van 5.3 inch. Kijk maar naar de foto van de Galaxy Note naast die andere multi-million seller uit Korea, de Galaxy S II.

Vandaag heeft Samsung bekend gemaakt dat men in vijf maanden tijd al 5 miljoen Galaxy Note's verkocht (verscheept) heeft.

Zoals gezegd, een smartphone met een 5.3 inch scherm en de afmetingen van de Galaxy Note, werd met nogal wat scepsis ontvangen. Toch, en dat kan ik wel bevestigen, wen je heel snel aan die afmeting en als je er eenmaal aan gewend bent, dan is het moeilijk om nog terug te schakelen naar een toestel met een kleiner scherm. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik voor het bellen (maar wie doet dat nog tegenwoordig ;-))) wel nog altijd liever een ietwat compacter, makkelijk te hanteren, toestel erbij heb.

Tot slot, puur voor de fun, een korte video van een olifant die met de Galaxy Note speelt. Zelfs daarvoor is het toestel dus groot genoeg ;-))

http://www.youtube.com/watch?v=KBrmaE82uY4

Bron: Samsung (Google Translate link)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.