Nieuws
17 december 2006 - Ron Smeets

Samsung verkoopt 100 miljoenste toestel in de VS

De Koreaanse toestelmaker heeft afgelopen week bekend gemaakt dat men in de ruim 9 jaar waarin het merk Samsung op de Amerikaanse mobiele telefoonmarkt aanwezig is 100 miljoen toestellen verkocht heeft.

Opvallend is wel dat van die 100 miljoen er alleen al 24 miljoen in dit jaar verkocht zijn en als de verkoopcijfers die stijging voortzetten dan zijn de Koreanen hard op weg naar de tweede plaats, qua marktaandeel, in Amerika.

Motorola blijft in de VS onbetwist de marktleider met een aandeel van ca. 33%, maar de strijd om de tweede plaats gaat al enkele jaren tussen Nokia, LG en Samsung die allen rond de 16% schommelen.Gerelateerde links:
Nokia verstevigt positie als marktleider
Nokia en Motorola groeien het snelst
Sterke groei wereldwijde verkoop mobieltjes
Amerikanen kopen voor 3.5 miljard nieuwe GSM's
Huis als bonus voor top-Samsung-verkoper
Nokia gaat inleveren!
LG nu tweede merk op Amerikaanse markt
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.