Toestellen
29 juni 2015 - Ron Smeets

Samsung verkoopt 1 miljoen Tizen phones in zes maanden In Bangladesh is de Samsung Z1 de best verkopende smartphone

Het heeft heel wat voeten in aarde gehad voordat Samsung uiteindelijk de eerste Tizen smartphone in de winkels had liggen. Je weet wel, Tizen, het OS dat ontwikkeld werd nadat de stekker uit MeeGo getrokken werd en het helemaal zou gaan worden. Dat liep even anders. Android werd, en is, het top smartphone OS van de jaren 10. Toch bleef Samsung geloven in het potentiële succes van Tizen, maar dan als OS voor haar slimme horloges en goedkopere smartphones in ontwikkelende markten. Ook die ontwikkeling liep uiteindelijk niet zoals ze dat in Korea verwacht hadden.

Nadat de Samsung Z, die begin 2014 gepresenteerd werd, nog voordat hij in de winkels lag al uit het assortiment gehaald wed duurde het ook nog maanden voordat zijn opvolger, de Z1, het daglicht zag en in de winkels verscheen. Maar nu is er dan eindelijk een succesje te melden voor Samsung en Tizen. Sinds de lancering van de Z1 zijn er inmiddels al meer dan 1 miljoen exemplaren van over de toonbanken, in India en Bangladesh, gevlogen. Ok, misschien geen getallen waar je heel erg van achter over slaat, maar voor een low-end smartphone die in twee landen in de winkels ligt is dat best goed, toch?

In Bangladesh, waar de gemiddelde mobiele beller heel wat minder te besteden heeft dan hier in het Westen (met uitzondering van Griekenland op dit moment misschien ;)) was de Samsung Z1 in de eerste drie maanden van dit jaar zelfs de best verkopende smartphone. Het zeer vriendelijke prijskaartje, rond de 75 euro, zal daar zeker een grote bijdrage aan geleverd hebben.

Samsung zou, zo luidde de geruchten enkele maanden geleden al, momenteel ook al hard werken aan de opvolger van de Z1; die vermoedelijk als Z2 door het leven zal gaan. Die zou iets betere specs krijgen waarmee het toestel meer in de mid-range categorie terecht gaat komen. Als de geruchten kloppen natuurlijk.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.