Nieuws
13 november 2012 - Ron Smeets

Samsung verhoogt processorprijzen voor Apple met 20%

Apple heeft volgens diverse bronnen de prijs die Apple moet betalen voor processoren van de Koreaanse fabrikant met 20% verhoogd. Het zal natuurlijk niet op die manier uitgelegd worden, maar dit is ongetwijfeld een gevolg van de vele ruzies die beide giganten met elkaar aan het uitvechten zijn.

Een medewerker van Samsung verklaarde tegenover Chosen Ilbo dat Apple de prijsverhogen aanvankelijk niet accepteerde maar toen bleek dat de Amerikaanse fabrikant op korte termijn nog geen andere leverancier kon vinden die aan de eisen, en vraag, van Apple kon voldoen bleef hen geen andere keuze dan de prijsverhoging alsnog te slikken.

Samsung levert nog tot 2014 processoren voor de Apple iPad en iPhone modellen. Naar verluidt ging het in 2011 om zo'n 130 miljoen processoren en dit jaar zelfs meer dan 200 miljoen. Als het leveringscontract met Samsung afloopt, in 2014 dus, zal Apple, net als men al voor een deel van de (Retina) schermen belsoten heeft, een andere leverancier nemen. Momenteel werkt Apple aan een eingen ontwikkel- en productielijn voor de iPhone en iPad processoren. Ook die beslissing is een gevolg van de hevige juridische strijd tussen de twee concurrenten.

Het ziet er dus naar uit dat Samsung, wetende dat men Apple als 'processor-klant' gaat verliezen, de komende anderhalf jaar nog even flink wil cashen. Eigenlijk geef ik ze geen ongelijk ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.