Entertainment
26 mei 2006 - Ron Smeets

Samsung verbiedt gebruik eigen GSM

Ja, jullie lezen het goed. Een van Samsung's directeuren heeft zijn personeel een verbod opgelegd op het gebruik van Samsung's nieuwe 8GB musicphone, de SGH-B570 omdat, zo zegt Ki-Tae Lee, medewerkers het toestel zouden kunnen gebruiken om bedrijfsspionage te plegen.

Letterlijk zegt de directeur dat 8GB genoeg is om alle confidentiele- en intellectuele eigendommen van zijn afdeling , de Electronics Telecommunications Network divisie, te kunnen stelen. De vraag is natuurlijk wat dat zegt over de productiviteit van zijn medewerkers, maar goed.

Wat we ons natuurlijk ook afvragen is of Ki-Tae Lee inmiddels ook het gebruik van USB disks en MP3 spelers met voldoende capaciteit verboden heeft.Gerelateerde links:
Maak van je Nokia camphone een spycam
Gemeenteraad verbiedt openbaar WiFi netwerk
Japanse minister verbiedt GSM's
8Gb musicphone van Samsung
Spieken met je GSM
Samsung belooft 10 GB musicphone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.