Entertainment
17 april 2006 - Ron Smeets

Samsung UMPC laat het drie keer afweten

Leedvermaak is en blijft toch de leukste vorm van vermaak, zeker als het over de reeds veelbesproken en extreem dure UMPC flop van Samsung gaat. . .

Kijk, dat een nieuw gadget het tijdens een presentatie van de makers wel eens laat afweten is natuurlijk geen wereldnieuws, maar als er tijdens eee groots opgezette persconferentie over de werking ervan drie stuks tegelijk 'niet thuis' geven, dan wordt het langzaam genant.

Dat gebeurde afgelopen donderdag dus met de Samsung Q1 UMPC, of liever gezegd met 3 Q1 UMPC's. Het begon met een vastlopende Powerpoint presentatie van Kim-Hun-Soo, VP van Samsung's (UM)PC divisie. Mede doordat de UMPC geen toetstenbord heeft lukte het pas na enkele minuten zweten van door Kim en zijn techneuten om de presentatie weer aan de gang te krijgen.

De verzamelde pers dacht op dat moment, net als de Samsung bazen, dat zo'n foutje nu eenmaal wel eens voorkomt bij nieuwe high-tech gadgets dus er was nog geen man overboord.

Na Kim was het de beurt aan de Koreaanse baas van Microsoft, Yoo Jea-Sung, om zijn deel van de presentatie te geven. Helaas kreeg hij het ook niet voor elkaar om de Powerpoint presentatie aan de praat te krijgen en toen dat uiteindelijk met de hulp van een van de techneuten wel lukte sloeg de UMPC 'op hol' waarna de hele presentatie binnen enkele seconden voorbijflitste. Yoo probeerde er nog de humor van in te zien door tegen het publiek te zeggen dat ze op die manier alvast een voorproefje van zijn presentatie gekregen hadden.

De derde hoge pief die daarna het podium moest betreden was de CEO van Intel in Korea. Lee Hee-Sung nam alvast een slag om de arm door bij voorbaat te zeggen dat hij 'het wel op z'n eigen manier zou doen gezien de problemen van zijn voorgangers'. Helaas liet de UMPC het ook bij deze derste poging weer afweten.

Toch is Samsung er nog steeds van overtuigd dat ze er meer als 100.000 gaan verkopen in de eerste 12 maanden (waarvan er dus al 1 om is). Vooral blijven hopen, guys!Gerelateerde links:
Origami onthuld: geen OS maar toch de UMPC
Andere 'UMPCs' completer en goedkoper
Samsung UMPC duurder dan laptop
Samsung claimt eerste 'Origami' device
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.