Toestellen
01 april 2006 - Ron Smeets

Samsung UMPC duurder dan laptop

De oorspronkelijke aankondigingen dat de UMPC behalve ultra portable met een prijskaartje van rond de 500 dollar (400 Euro) ook 'ultra goedkoop' zou zijn kunnen na deze week wel de prullenbak in.

Konden we eerder deze week melden dat de TabletKiosk voor zo'n 750 Euro in de winkels zal liggen, vandaag deed Samsung daar nog een schepje bovenop. De tijdens de CeBIT vol trots gepresenteerde Q1 gaat namelijk zo'n 1200 Euro kosten in de winkels. Dat is althans de prijs waarvoor je hem bij eXpansys vanaf nu kunt 'pre-orderen' .

Voor dat geld koop je echter ook al een behoorlijk complete Tablet PC of een fully loaded laptop, beiden met veel grotere displays en toetsenborden met echte toetsten.

Het is te hopen dat de producenten van UMPC's er snel in slagen om de prijzen van hun gadgets naar een aanvaardbaar nivo te 'tillen' anders kan de rage van de UMPC wel eens over zijn voordat ie goed en wel begonnen is.Gerelateerde links:
Eerste UMPC met een prijskaartje
UMPC prototype laat nog genoeg te wensen over
Samsung claimt eerste 'Origami' device
Keybord draagtas voor de UMPC
Kleine displays slechter voor onze ogen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.