Toestellen
09 februari 2009 - Ron Smeets

Samsung UltraTOUCH gepresenteerd

Ik vraag me af of we hier een nieuwe trend te pakken hebben of dat ook Samsung (net als LG gisteren) gezwicht is voor de 'macht' van het geruchtencircuit. De Koreanen hebben vandaag namelijk de S8300 UltraTOUCH aangekondigd, een toestel waarvan verwacht werd dat hij over enkele dagen in Barcelona pas officieel het daglicht zou zien.

De afgelopen weken waren al diverse foto's en specs van de S8300, de vermeende opvolger van de populaire Soul, uitgelekt.

De specs van de S8300 UltraTOUCH zijn bepaald niet kinderachtig te noemen. Zo heeft hij een 2.8 inch WQVGA Touchscreen display, 8 megapixel camera met LED flitser en autofocus, A-GPS, Bluetooth met A2DP support, FM Radio Tuner, 80MB intern geheugen, microSD support (max. 16GB), quad-band GSM, UMTS en HSDPA support (max. 7.2Mbps) en een multimedia speler met ondersteuning voor de meest gangbare audio- en video formaten waaronder DivX, MPEG4, XviD, MP3, AAC en AAC+. Voor de bediening heeft Samsung gekozen voor de bekende TouchWiz User Interface

De Samsung S8300 UltraTOUCH is met 110 x 51.5 x 12.7mm ook nog een redelijk compacte slider. Wanneer het toestel op de markt zal komen en tegen welke prijs is nog niet bekend.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.