Toestellen
12 februari 2007 - Ron Smeets

Samsung Ultra 5.9: écht plat

Op de stand van Samsung, waar ik deze week zeker nog een paar keer terug zal komen, lag ’s werelds platste toestel van dit moment, de Ultra 5.9

Het toestel is qua omvang een stuk groter dan ik mij had voorgesteld, ondanks dat de afmetingen natuurlijk wel al bekend waren. Wellicht dat dit komt doordat hij zo dun is, slechts 5.9 millimeter, maar het viel wel op.

Ondanks de geringe dikte hebben ze bij Samsung toch nog plek gevonden voor een 3 megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. Helaas is de Ultra 5.9 op die plek daardoor wel iets dikker geworden. Iets dat je bij andere platte toestellen ook nogal eens ziet. Samsung heeft dit extra dikte wel redelijk binnen de perken kunnen houden. Ik had geen meetlint, maar ik schat het op één tot anderhalve millimeter.Gerelateerde links:
Samsung Ultra F700 met groot display en slide-out keyboard
Ook een nieuwe Ultra Edition Slider van Samsung
Nieuwe Ultraplatte Samsung 5.9
Samsung i600: Ultra Series 3G Smartphone met HSDPA
Ultradun DMB toestel van Samsung
Nu ook UMTS versie van de Samsung Ultra Edition
Samsung introduceert drie Ultra(platte) toestellen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.