Geruchten
20 januari 2007 - Ron Smeets

Samsung U740 multimedia GSM

Deze Samsung, de U740, zou elk moment in Amerika op de markt moeten komen. Althans, daar wordt al enkele weken over gespeculeerd.

De typenaam doet vermoeden dat de U740 onderdeel zal worden van de Ultra Series en zo op het eerste gezicht ziet deze clamshell er inderdaad relatief plat uit.

Kwa model heeft de U740 nogal wat gelijkenissen met de Nokla N93 en N92. Net als de Nokia multimedia toestellen kan het display van de U740 ook op twee manieren open geklapt worden, om te bellen en om TV te kijken. In tegenstelling tot de N-Series van Nokia heeft de U740 wel een volwaardig QWERTY toetsenbord maar de camera is met 1.3 megapixel een stuk minder geavanceerd. Andere specs zijn EV-DO support, Bluetooth en een microSD geheugenkaart.

Verder is er nog weinig bekend van deze Samsung die we voorlopig waarschijnlijk niet in Nederland zullen mogen bewonderen. Het is een CDMA toestel en ondersteund (nog) geen GSM.Gerelateerde links:
Ultradun DMB toestel van Samsung
Nieuwe Samsung Ultra Z720 is de Google GSM?!
Ultradunne multimedia toestellen van Samsung
Nieuwe Samsung SCH-V960 met 'optische joystick'
Samsung F300 review: leuk maar onhandig
Samsung introduceert drie Ultra(platte) toestellen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.