Nieuws
20 mei 2006 - Ron Smeets

Samsung toestellen met brandstof accu's op komst

Samsung heeft deze week aangekondigd dat men bezig is met de ontwikkeling van enkele toestellen die voorzien zullen worden van zogenaamde brandstofcel accu's in plaats van de bekende Li-ion modellen.

De Koreanen werken hiervoor al een tijdje samen met het Amerikaanse MTI MicroFuel Cells.

Behalve dat brandstofcellen heel wat milieuvriendelijker zijn leveren ze, zo is althans de bedoeling, ook nog eens meer 'power' en dat is natuurlijk minstens zo belangrijk gezien de nieuwe ontwikkelingen op de mobiele markt en de hoeveelheid 'stroom' die onze gadgets in de (nabije) toekomst zo broodnodig zullen hebben.Gerelateerde links:
NEC ontwerpt fuel cell phones
Compleet brandstofcel systeem van Jadoo
GSM's met methanol batterij op komst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.