Geruchten
03 augustus 2016 - Ron Smeets

Samsung 'Tizen' Z2 wederom gekiekt De derde Tizen smartphone was te zien bij de Zuid Afrikaanse Galaxy Note 7 lancering

Tizen is al geruime tijd het besturingssysteem voor de slimme Galaxy Gear horloges en smart TV's van Samsung, maar de Koreaanse fabrikant heeft de afgelopen anderhalf jaar ook al twee goedkope smartphones met hetzelfde OS op de markt gezet.

Het derde model, de Samsung Z2, werd al diverse keren online gespot en het toestel dook gisteren in Zuid Afrika maar weer eens op voor een camera. Dat gebeurde tijdens een lokaal evenement ter gelegenheid van de Galaxy Note 7 onthulling.

De reden dat het Tizen toestel in Afrika opduikt heeft ongetwijfeld te maken met de op handen zijnde lancering van deze goedkope smartphone in diverse Afrikaanse landen, aldus de bron van deze kiekjes.

Op de afbeeldingen is goed te zien dat de Samsung Z2, net als de andere Tizen toestellen, een instap model is. Met een 4 inch AMOLED display, 1GB RAM en dual sim support is het geen smartphone waar we hier erg warm voor zouden lopen. De Z2 zou overigens wel de eerste Tizen smartphone worden met 4G support. De kans dat het toestel ook naar ons deel van de wereld gaat komen is vrij klein, zoniet nihil.

Bron, via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.