Toestellen
15 augustus 2005 - Ron Smeets

Samsung Symbian Smartphones op komst

Het heeft even geduurd, maar na de enorme hoeveelheid nieuwe toestellen die Samsung in de afgelopen maanden uitgepoept heeft lijken de Koreanen zich nu ook serieus te storten op de markt van de Symbian based Smartphones.

Vanaf September zullen de D720 en D730 het Europese daglicht zien, te beginnen in Duitsland en Frankrijk en kort daarna ook in de rest van de EU.

Het lange wachten van vaste Samsung klanten op een Symbian based Smartphone wordt overigens door de Koreanen beloond. Behalve alle standaard features als megapixel cam, 20 Mb geheugen, MMC-card slot etc. etc. zijn het tevens de lichtste Smartphones (97 en 110 gram) die op de huidige markt te koop zijn (voor zolang als dat duurt natuurlijk).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.