Nieuws
03 november 2014 - Ron Smeets

Samsung stuurt 3000 smartphones naar Ebola gebieden Voor hulpverleners en patiënten

Samsung zal voor zo'n 780.000 Euro aan smartphones doneren aan de strijd tegen Ebola. In totaal zullen 3000 Galaxy S3 Neo's naar West Afrika verscheept worden.

Daar zullen ze dienst gaan doen in 60 Ebola klinieken die verspreid liggen in de drie zwaarst getroffen landen; Guinee, Liberia en Sierra Leone.

Artsen zulle de toestellen gebruiken om medische informatie te verzamele, onder andere voor de behandeling van Ebola patienten. Voor de patienten, besmet of niet, die in quarantaine zitten biedern de toestellen de mogelijkheid om met vrienden en familie in contact te komen.

Na gebruik worden de toestellen uiteraard vernietigd om besmetting te voorkomen. De humanitaire tak van de VN zal de toestellen de komende periode in ontvangst nemen en ervoor zorgen dat ze op de juiste plekken belanden.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.