Geruchten
24 oktober 2006 - Ron Smeets

Samsung stopt ontwikkeling van instapmodellen

De bloggers van Gizmodo zeggen over informatie te beschikken waarin Samsung aankondigt te zullen gaan stoppen met het ontwikkelen en produceren van de zogenaamde low-end toestellen.

De Koreaanse toestelmaker zegt zich de komende periode vooral te willen gaan richten op het zakelijke (mid-range) segment van de markt.

Dit zou betekenen, want ik heb het bericht nog niet kunnen bevestigen, dat we straks geen Samsung GSM's onder de 100 Euro meer in de winkels zullen zien.

Ik kan mij moeilijk voorstellen dat Samsung dat deel van de markt, waar men het juist goed doet, laat vallen voor de veel dicht bevolktere mid-range smartphone markt. We zullen zien.

Bron: MobileMagGerelateerde links:
Samsung GSM met Digital Surround Sound
Ultradun DMB toestel van Samsung
Gekleurde instapmodellen van Motorola
De Nokia 6151, een betaalbare 3G GSM
Simpele BenQ GSM eerst naar Europa
Goedkopere toestellen van Sony Ericsson
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.